Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مازندران عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل از شیوع ۳ برابری کم‌ کاری غده تیروئید در زنان نسبت مردان خبر داد و گفت: ضعف و خستگی، خواب‌آلودگی، پوست خشک، عدم تحمل به سرما، کاهش تعریق، فراموشکاری، یبوست، افزایش وزن و اختلالات قاعدگی از علائم کم کاری تیروئید است.

براساس گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بابل، ندی مفتاح با بیان اینکه تیروئید غده‌ای است به شکل پروانه در جلوی گردن که حدود ۱۵ تا۲۰ گرم در یک فرد بالغ وزن دارد، اظهار کرد: تیروئید دو نوع هورمون ترشح می‌کند به نام‌های T۴ و T۳ که کار این هورمون‌ها تنظیم سوخت و ساز بدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه عملکرد تیروئید توسط غده دیگری در بدن به نام هیپوفیز تنظیم می‌شود، تصریح کرد: تیروئید ممکن است دچار کم کاری یا پرکاری شود، کم‌کاری غده تیروئید در بین بیماری‌های غده درون‌ریز، شایع‌ترین بیماری پس از دیابت محسوب می‌شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل خاطرنشان کرد: این بیماری در زنان ۳ برابر شایع‌تر از مردان است و یکی از علت‌های اصلی کم کاری تیروئید بیماری‌های خود ایمن تیروئید بوده به این معنا که بدن بر علیه غده تیروئید پادتن تولید می‌کند و در نتیجه سبب اختلال در ترشح هورمون‌های تیروئیدی می‌شود.
مفتاح ادامه داد: نشانه‌های کم کاری تیروئید بسیار متفاوت بوده و ممکن است یک فرد دچار کم کاری تیروئید باشد و علامتی نداشته و بر عکس فرد دیگری علائم بسیار شدید دارد.
وی عنوان کرد: ضعف و خستگی، خواب‌ آلودگی، پوست خشک، عدم تحمل به سرما، کاهش تعریق، ورم، فراموشکاری، یبوست، افزایش وزن، اختلالات قاعدگی، سقط‌های مکرر و درد مفاصل و عضلات از علائم کم کاری تیروئید است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: اگر هیپوتیروئیدی در دوران نوزادی به سرعت تشخیص و درمان نشود، ممکن است عقب‌ ماندگی رشد جسمی یا آسیب ذهنی اتفاق بیفتد. 
مفتاح با اشاره به اینکه کم کاری تیروئید با انجام آزمایش خون تشخیص داده می‌شود، بیان کرد: اولین قدم، اندازه گیری هورمونی است که از هیپوفیز برای تحریک ترشح هورمون‌های تیروئید، تولید می‌شود که این هورمون TSH نام دارد و فردی که دچار کم کاری تیروئید است سطح هورمون TSH او بالا می‌رود. 
وی یادآور شد: کم کاری تیروئید با جایگزین کردن هورمون تیروئید درمان می‌شود و قرص لووتیروکسین که همان هورمون تیروئید T۴ است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل عنوان کرد: اگر تیروئید بیش از حد فعال باشد و مقدار زیادی هورمون تولید کند، پرکاری تیروئید رخ داده است و این مورد می‌تواند به طور قابل توجهی سوخت و ساز بدن را افزایش داده و علائم ایجاد کند.
مفتاح تصریح کرد: پر کاری تیروئید علل زیادی دارد اما شایع‌ترین علت آن بیماری گریوز است، این بیماری یک نوع بیماری سیستم ایمنی است که آنتی‌بادی‌های تحریک‌کننده‌ی تیروئید، سبب تولید بیشتر هورمون تیروئید می‌شود و این بیماری در زنان شیوع بیشتری نسبت به مردان دارد. 
وی با بیان اینکه علائم این اختلال ممکن است مبهم و مشابه بیماری‌ها و مشکلات دیگر باشد، گفت: اگر پر کاری تیروئید شدید نباشد ممکن است متوجه هیچ علائمی نشوید، با این حال پرکاری تیروئید اغلب باعث ناراحتی فرد می شود و در انجام فعالیت های روزمره ی او اختلال ایجاد می‌کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار کرد: بزرگ شدن غده تیروئید که به آن گواتر هم می‌گویند در بیشتر افرادی که دچار پرکاری تیروئید هستند اتفاق می‌افتد.
مفتاح با اشاره به اینکه کاهش وزن، که به‌علت سوختن بیش از حد کالری در بدن بر اثر افزایش هورمون تیروئید است، افزود:  لرزش دست، ضربان سریع قلب، خستگی مفرط، اسهال، تحریک ‌پذیری و اضطراب، بی‌نظمی در قاعدگی، عدم تحمل گرما و تعرق شدید از علائم پرکاری تیروئید است.
وی با بیان اینکه درمان پر کاری تیروئید شامل داروهای خوراکی، ید رادیواکتیو وجراحی تیروئید است، یادآور شد: درمان با قرص‌های خوراکی شروع می‌شود و با توجه به سیر بیماری ممکن است همان درمان برای چند سال ادامه یابد یا در صورت عدم پاسخ فرد را برای جراحی یا ید رادیو اکتیو انتخاب کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۷۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارتون: مسی تغییر ژنتیکی داده شد!

ستاره پیشین فوتبال انگلیس لیونل مسی را به استفاده از استروئید متهم کرد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از دیلی میل، جوی بارتون بازیکن پیشین منچسترسیتی و نیوکاسل مدعی است، لیونل مسی برنده هشت توپ طلا در جوانی با استروئیدها تغییر ژنتیکی پیدا کرده است.

بارتون گفت: برای من، یک ستاره بزرگ در کنار نام لیونل مسی وجود دارد، زیرا در سنین پایین به دلیل مشکلات رشد به او استروئید داده شد. مسی در جوانی اصلاح ژنتیکی شده بود، بنابراین باید یک ستاره در کنار نام او وجود داشته باشد. کاپیتان تیم ملی آرژانتین به دلیل کمبود هورمون رشد که در 9 سالگی تشخیص داده شد، دوره‌های درمانی را گذراند که تا 14 سالگی آن را به پایان رساند.

افزایش قابل توجه درآمد اینترمیامی پس از حضور مسی

وی افزود: مسی با هورمون‌های رشد تغذیه می‌شد و این نوع داروها به رشد او کمک می‌کردند. اگر او را رها می‌کردند که به طور طبیعی با غذاهای سرخ‌شده و چیزهایی از این قبیل رشد کند، رشد نمی‌کرد و به چیزی که در نهایت انجام داد، نمی‌رسید.

بارتون یک بازی ملی برای انگلیس انجام داده است. او علاوه بر منچسترسیتی و نیوکاسل، در تیم‌های کوئینز پارک رنجرز، برنلی و مارسی فرانسه بازی کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پنجمین قهرمانی متوالی بارسلونا در لیگ زنان اسپانیا؛ شکست ناپذیران جور تیم مردان را می‌کشند
  • بارتون: مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • مردان بایرن نگاه کنند: اینطوری قهرمان می‌شوند
  • کشف حجاب حرام شرعی و سیاسی است
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • نامزد انتخابات مجلس : چرا دختران در مدارس روسری‌شان را برندارند؟
  • خجسته: درباره زنان، مردان تصمیم گرفته‌اند / چرا دختران در مدارس روسری‌شان را برندارند؟
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی