Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@06:12:26 GMT

علائم کم کاری تیروئید کدامند؟

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۳۹۲۳۵

متخصص قلب و عروق گفت: کم کاری تیروئید می‌تواند با کاهش سرعت ضربان قلب و تاثیر بر عضله قلب، فشار داخلی حفره بطنی و سپس دهلیزها را افزایش داده و با تاثیر بر ریه‌ها موجب نارسایی قلبی گردد. ناطقان: محمود افتخارزاده متخصص قلب و آریتمی‌های قلبی درباره کم کاری تیروئید و تاثیر آن بر نارسایی قلبی گفت: هورمون تیروئید از معدودترین هورمون‌های بدن است که بر روی تمامی سیستم‌های بدن تاثیرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تقریبا می‌توان گفت تمامی سلول‌های بدن دارای گیرنده هورمون تیروئیدی هستند و قلب هم از این موضوع مستثنی نیست و پرکاری و کم کاری تیروئید می‌تواند بر عملکرد مناسب آن تاثیرگذار باشد.

وی افزود: کم کاری تیروئید می‌تواند سرعت ضربان قلب را کاهش داده ، ورود خون به قلب را با تاثیر بر عضله قلب دچار مشکل کرده، موجب افزایش فشار داخل حفره بطنی شده و دهلیزها را تحت الشعاع قرار دهد. در این حالت ریه‌ها هم دچار مشکل شده و فرد دچار تنگی نفس می‌شود که در ارتباط تنگاتنگ با کاهش ضربان قلب موجب نارسایی قلبی می‌شود. علاوه بر این در کم کاری تیروئید مقاومت عروقی افزایش می‌یابد. تجمع مواد در عروق باعث می‌شودعروق نتوانند به خوبی باز شوند و بنابراین حجم داخل عروق بیشتر از پذیرش آن می‌شود که افزایش فشار خون را در پی خواهد داشت و پس از مدتی می‌تواند موجب نارسایی قلبی شود.

این متخصص قلب و آریتمی‌های قلبی درباره علائم کم‌کاری تیروئید گفت: علائم این بیماری غیر اختصاصی است و می‌تواند با خستگی، ضعف و بی‌حالی همراه باشد. این علائم می‌تواند در اثر افزایش سن هم پدیدار شود به همین دلیل برخی مواقع علائم کم کاری تیروئید به افزایش سن نسبت داده می‌شود. نبود سایر علائم نباید موجب غفلت ما از مشکلات تیروئیدی شود به همین جهت افراد مسن باید به صورت منظم و سالی یکبار هورمون‌های تیروئیدی خود را کنترل کنند.

افتخارزاده با اشاره به اینکه کم کاری تیروئید بیماری شایع است گفت: حدود 5 درصد از افراد بیماری تیروئیدی دارند که بیش از 80 درصدآن به کم کاری تیروئید تعلق دارد. کم‌کاری تیروئید می‌تواند ناشی از تغذیه نامناسب و عوامل ژنتیکی و مشکلات ایمنی بدن باشد. یکی از علل کم کاری تیروئید کم بودن یُد در رژیم غذایی است و سال ها است که در کشور ما ید به نمک اضافه می شود بنابراین هموطنان ما معمولا با کمبود یُد مواجه نیستند.

وی درخصوص درمان کم کاری تیروئید گفت: برخی افراد کم کاری تیروئید دارند و از طرفی دچار تنگی عروق کرونر هستند که از آن خبر ندارند. کم کاری تیروئید موجب کاهش ضربان قلب و متابولیسم بدن شده است و در این بین مشکل قلبی تشخیص داده نمی‌شود. پس از مراجعه به پزشک و مصرف دارو برای درمان تیروئید، متابولیسم بدن و ضربان قلب بالا می‌رود و علائم ناشی از مشکل قلبی پدیدار می‌شود به همین دلیل درمان کم‌کاری تیروئید در افراد مسن باید به آرامی انجام شود.

این متخصص قلب و آریتمی‌های قلبی درباره گواترگفت: بزرگی غده تیروئید می‌تواند با کم‌کاری، پرکاری و یا حتی طبیعی بودن تیروئید همراه باشد. استرس نقش مستقیمی در بیماری‌های تیروئیدی ندارد ولی افرادی که پرکاری تیروئیدی دارند بی‌قرار هستند و زود عصبانی می‌شوند .افرادی که کم کاری تیروئیدی دارند پاسخ مناسبی به محرک‌های محیطی ندارند که گهگاه به کهولت سن نسبت داده می‌شود و یا با آلزایمر و افسردگی اشتباه گرفته می‌شود. این افراد کاهش شنوایی و تحرک دارند.

وی تاکید کرد: پزشک باید مراقب دُز داروهای کم کاری تیروئید باشد برخی مواقع مقدار هورمون بیشتر از نیاز بدن تجویز می‌شود که می‌تواند منجر به پرکاری خفیف ناشی از دارو شود که آریتمی‌های قلبی را در پی خواهد داشت. منبع: فارس برچسب ها: کم کاری ، تیروئید ، قلب

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کم کاری تیروئید قلب کم کاری تیروئید می تواند آریتمی های قلبی نارسایی قلبی متخصص قلب ضربان قلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۹۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موی روی لاله گوش نشانه چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، حضور موی گوش یا موی درون گوش را نباید به آسانی نادیده گرفت. اگر چشمان پنجره‌های روح هستند، گوش‌ها پنجره‌هایی به سمت قلب محسوب می‌شوند. به همین دلیل، ما در بخش سلامت می‌خواهیم به شما بگوییم که حضور موی گوش شما می‌تواند به عنوان یک هشدار جدی درباره سلامتی شما باشد. به گفته علم، موهای درون مجرای گوش، مانند یک باغ کوچک پر از موهای سیاه، یک نشانه شایع برای حمله قلبی است.

بیشتر بخوانید: چگونه تشخیص دهیم ریزش مو داریم؟

در سال ۱۹۷۳ دکتر ساندرز تی. فرانک و تیم تحقیقاتی اش پژوهشی را در ژورنال پزشکی نیو اینگلند منتشر کردند که مدعی بودند چین و چروک مورب نرمه‌ی گوش، که بعداً به نام "علامت فرانک" شناخته شد، می‌تواند نشان‌دهنده‌ی وجود بیماری سرخرگ‌های قلبی (سی اِی دی) باشد.

سی اِی دی یک مشکل گرفتگی عروق است که در آن پلاک‌های مومی درون رگ‌ها جمع می‌شوند و با نام تصلب شرایین نیز شناخته می‌شود. هنوز هم نمی‌دانیم چگونه این ایده به ذهن این پزشکان رسید، اما پژوهش‌های بعدی نیز نشان داده‌اند که علامت فرانک می‌تواند نشان دهنده‌ی بیماری‌های قلبی و عروقی دیگری نیز باشد.

گروهی از پزشکان که به این ارتباط غیب‌گویانه بین گوش و قلب معتقد شده بودند، برای پیدا کردن پاسخ به این پرسش که آیا موی داخل مجرای گوش می‌تواند نشانگر بیماری سرخرگ‌های قلبی باشد، با متخصصان پوست همکاری کردند.

در سال ۱۹۸۴، مطلبی در ژورنال پزشکی نیواینگلند منتشر شد که در آن ادعا شده بود وجود چین و چروک مورب نرمه گوش، که علامت فرانک نامیده می‌شود، می‌تواند نشانگر بیماری سرخرگ‌های قلبی باشد. در این مطالعه که بر روی ۴۳ مرد و ۲۰ زن صورت گرفته بود، ۹۰ درصد از شرکت کنندگانی که این علامت را داشتند، نارسایی قلبی را تجربه کرده بودند.

در گذشته، برخی پزشکان از جمله ریچارد اف. واگنر از دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون، باور داشتند که بالا بودن سطح هورمون آندروژن در بدن به دلیل افزایش تولید سلول‌های قرمز خون، می‌تواند منجر به ایجاد لخته در عروق شود.

در سال ۱۹۹۱، پژوهش دیگری نیز در ژورنال قلب انگلستان منتشر شد که بیان می‌کرد در بین ۶۰۲ بیمار مرد مبتلا به سی‌ای دی و ۳۰۰ مرد سالم، وجود چین و چروک مورب نرمه‌ی گوش با افزایش ریسک بروز سی‌ای دی مرتبط است.

همچنین در سال ۱۹۹۲، یک پژوهش دیگر نیز در ژورنال قلب آمریکا منتشر شد که نتایج مشابهی را تأیید کرد. این پژوهش‌ها به معنای قطعی وجود رابطه‌ی میان چین نرمه‌ی گوش و موی گوش با بروز سی‌ای دی نیستند، اما این نتایج باعث شدند که این موضوع مورد توجه پزشکان و پژوهشگران قرار گیرد.

مطابق با یافته‌های ادستون ای، چین نرمه‌ی گوش و موی گوش با بیماری سی‌ای دی در مردان و زنان به شدت مرتبط است. همچنین چین نرمه‌ی گوش با مرگ ناگهانی قلبی (اس سی دی) در مردان مرتبط است. همچنین، بیماران جوان‌تر باعث بالا رفتن ارزش اخباری مثبت می‌شوند.

در پژوهش ای، ۵۲۰ کالبدشکافی مورد بررسی قرار گرفته بود و برخی ویژگی‌های بدنی مانند بی ام آی، وزن طحال، ضخامت چربی شکمی و شش ویژگی دیگر نیز ارزیابی شده بودند. این مقاله در نسخه‌ی ماه ژوئن ۲۰۰۶ ژورنال امریکایی آسیب شناسی پزشکی قانونی منتشر شده بود.

حرف آخر: هر مویی روی لاله گوش علامت بیماری نیست

هنوز دلایل دقیق ارتباط بین موی گوش و حمله‌ی قلبی مشخص نیست. برخی افراد معتقدند که مصرف مکمل‌های تستوسترون ممکن است در این ارتباط نقش داشته باشد، در حالی که دیگران فکر می‌کنند که افزایش وزن و چاقی باعث افزایش خطر حمله قلبی می‌شود. با این حال، هیچ کس نمی‌تواند موی داخل گوش را به طور مستقیم به عنوان عاملی برای این ارتباط مرتبط با حمله‌ی قلبی معرفی کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229231 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • این علائم نشان دهنده کمبود ویتامین B۱ است
  • بهترین سپرها در برابر تیغ برنده تورم کدامند؟
  • نصب تابلو‌ها و علائم ترافیکی در کمربندی نسیم شمال 
  • علائم فشار خون بالا
  • موی روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • علائم سندروم روده تحریک پذیر (فیلم)
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • پیش بینی آریتمی قلبی با هوش مصنوعی
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید